top of page

Het gaat hier om gemiddelde studieduren. Hoe lang gaat de cursus precies duren? Dat hangt meer af van het startniveau, het leertempo en de motivatie van de cursisten.

Alfabetiseringstraject

U doet eerst een test daarna maken wij een alfabetiseringsprogramma voor u. U volgt lessen in de Nederlandse taal 3 dagdelen per week. U krijgt begeleiding van een ervaren docent en u oefent ook op de computer. Na uw alfabetiseringstraject gaat u verder met een inburgeringstraject.

Lesmethodes:

Alfaschrift:

Alfaschrift is een cursus waarmee volwassenen letters van het Latijnse schrift leren schrijven.

Van letters naar klanken:

Van letters naar klanken is een korte cursus voor volwassen anderstaligen die zijn gealfabetiseerd in een ander schriftsysteem dan het Latijnse alfabet. De cursus wil cursisten in staat stellen zo snel mogelijk aan te sluiten bij een basisgroep voor NT2 die start bij beginniveau 0. 

Inburgeringsexamen A2

U doet eerst een test daarna maken wij een inburgeringsprogramma voor U. U volgt lessen in de Nederlandse taal 3 dagdelen per week. U krijgt begeleiding van een ervaren docent en u oefent ook op de computer. U besteedt aandacht aan: luisteren, lezen, spreken, schrijven. Ook leert u hoe de Nederlandse maatschappij in elkaar zit. En u oriënteert zich op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Lesmethodes:

Taalcompleet:

U leert woordenschat, grammatica en alles wat U moet kunnen voor het inburgeringsexamen. TaalCompleet A1 leidt op van taalniveau 0 tot A1. Na dit boek kunt u beginnen met TaalCompleet A2. 

Staatsexamen NT2 programma 1

U doet eerst een test daarna maken wij een passend programma voor u. U volgt lessen in de Nederlandse taal 3 dagdelen per week. U krijgt begeleiding van een ervaren docent en u oefent ook op de computer. U bereidt zich voor op het Staatsexamen Nederlands als Tweede Taal en leert u onderwerpen die aansluiten bij het dagelijks leven, zoals studie, beroep, samenleving, communicatie, politiek en kust. In elk thema worden de vaardigheden spreken, luisteren, schrijven en lezen afgewisseld en wordt er extra aandacht besteed aan woordenschat en grammatica.

Lesmethodes:

De Sprong:

De sprong is een uitdagende Nt2-methode die u de grote stap van taalniveau A2 naar B1 helpt te maken. Door het gebruik van veel origineel materiaal uit kranten en van internet is de methode natuurlijk en aansprekend.

Staatsexamen NT2 programma 2

U doet eerst een test daarna maken wij een passend programma voor u. U volgt lessen in de Nederlandse taal 3 dagdelen per week. U krijgt begeleiding van een ervaren docent en u oefent ook op de computer. U bereidt zich voor op het Staatsexamen Nederlands als Tweede Taal, programma 2.

Lesmethodes:

De finale:

De finale is een succesvolle methode om hoogopgeleide anderstaligen van taalniveau B1 naar B2 te brengen en ze voor te bereiden op het Staatsexamen NT2 programma2. In de Grammatica wordt de theorie van de basisgrammatica van het Nederlands uitgebreid behandeld en kunnen cursisten meer dan vijftig extra oefeningen maken.

Taalverhoging

Wilt u uw taalniveau in het Nederlands verhogen?

Wij toetsen eerst uw taalniveau en opleidingsniveau. En dan stellen we een plan op dat bij u past.

Frans:

Wil jij Frans leren of jouw kennis van de Franse taal opfrissen? Dan is TaalVerbindt een uitstekende keuze. Alles wat je leert tijdens de taalcursus Frans, kan gebruikt worden tijdens werk of vakantie. Met de cursus Frans voor beginners of gevorderden leer je op een leuke manier de Franse taal spreken, verstaan, lezen en schrijven. De taaltrainingen Frans worden verzorgd door een francofone, bevoegde docent .

Arabisch:

Wil jij Arabisch leren? Dan kan dat bij TaalVerbindt!

Wij bieden diverse cursussen van Het Modern Standaard Arabisch.

Of u nu beginner bent, half-gevorderd of gevorderd, bij ons kunt u altijd terecht.

bottom of page